Blog > Komentarze do wpisu

Przesolona jajecznica mojej babci...

No to mamy dziś Dzień Babci. Postanowiłam, że muszę mojej zadedykować jeden wpis. I będzie on o przesolonej jajecznicy :)

Ciepłe szaliki, poprawianie kurtek, długie spacery, zabawy, pozwalanie na więcej niż rodzice. Tak mniej więcej kojarzy się babcia. Moja nigdy taka nie była. Do dziś pracuje, jeździ po świecie, prowadzi samochód itd. Nie jest babcią z szablonu, nie siedzi w fotelu. Pewnie, że czasem byłoby lepiej, ale z drugiej strony... Może gdyby usiadła w fotelu poczułaby co i jak bardzo ją boli :)

Widelcem po mapie wygląda teraz zupełnie inaczej i znajduje się pod innym adresem. Resztę tego wpisu znajdziesz TUTAJ

wtorek, 21 stycznia 2014, widelcempomapie
Tagi: dzień babci
Jeśli czegoś nie rozumiesz, nie wiesz jak zastąpić składnik albo chcesz powiedzieć czy Ci smakowało pisz!

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Gość: Kika, *.dynamic.chello.pl
2014/01/21 21:45:16
Z moją babcią będą zawsze mi się kojarzyć: pierogi z wszelakim nadzieniem, pyszne sosy do mięs i makaron z serem na słono <3
-
Gość: dariozka91, *.elblag.vectranet.pl
2014/01/21 21:47:41
uwielbiam takie historie, pełne miłości :) moja babcia robiła mi kanapki z tarkowanym serem, podobno bardziej mi smakowały niż z krojonym ;D no, i najlepsze omlety na świecie :)
-
widelcempomapie
2014/01/21 21:47:48
Kika: Z Twoją babcią zawsze będą mi się kojarzyć serduszka drobiowe, pyszne zupy i "zjecie coś dziewuszki?" :)
-
widelcempomapie
2014/01/21 22:45:45
dariozka: tak jak Ty z serem, tak ja miałam z kanapkami. Za nic nie chciałam jeść kanapek w normalnej formie, ale jak mi dziadek tą samą kanapkę pokroił na male kosteczki i powiedział, że to wagoniki to nie minęła sekunda jak cały skład kolejowy byl w moim brzuchu! :)
-
wedelka
2014/01/21 22:59:57
Moja babcia zawsze będzie mi się kojarzyła z ciastem drożdżowym, które zawsze wyrastało jej jak szalone i miało ogromną ilość kruszonki. Piekła je w sobotę wieczorem, a w niedzielę rano jedliśmy je posmarowane masłem i dżemem. Robiła też najlepsze pierogi ruskie i racuchy :)

Skontaktuj się ze mną: widelcem@gmail.com

Zdjęcia i treści prezentowane na tym blogu są własnością autora. Wykorzystywanie i kopiowanie zdjęć bez mojej zgody jest zabronione (Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r.Dz.U.Nr 24, poz. 83).

Durszlak.pl Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi