Blog > Komentarze do wpisu

Szybkie pierogi w środku lata

Po raz kolejny zapieram się, że pierogi to wcale nie jest kłopotliwy i pracochłonny obiad. Poza tym zawsze można zamrozić na zapas i wyciągnąć w środku zimy by poczuć smak lata. Uwielbiam robić pierogi, zajmuje mi to naprawdę niewiele czasu a efekt jest jeden - najedzona cała rodzina. W dodatku zrobiłam pierogi w wersji mini, bo były naprawdę malutkie - w sam raz na jeden kęs. Wyglądały uroczo :)

Dzisiaj proponuję pierogi z malinami. Nie są słodkie, więc jeśli lubicie słodkości to warto dosypać do nich odrobinę cukru przed zalepieniem albo już po ugotowaniu. Ja zjadłam bez, ale za to polałam sobie jogurtem. Pycha!

SKŁADNIKI:
na ok. 70-80 pierogów
- 2 szklanki mąki (ok. 340 g) 
- 180 ml CIEPŁEJ wody 
- jajko 
- mała łyżka oleju 
- szczypta soli 

Widelcem po mapie wygląda teraz zupełnie inaczej i znajduje się pod innym adresem. Resztę tego wpisu znajdziesz TUTAJ

wtorek, 06 sierpnia 2013, widelcempomapie
Jeśli czegoś nie rozumiesz, nie wiesz jak zastąpić składnik albo chcesz powiedzieć czy Ci smakowało pisz!

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:

Skontaktuj się ze mną: widelcem@gmail.com

Zdjęcia i treści prezentowane na tym blogu są własnością autora. Wykorzystywanie i kopiowanie zdjęć bez mojej zgody jest zabronione (Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r.Dz.U.Nr 24, poz. 83).

Durszlak.pl Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi