Blog > Komentarze do wpisu

Boczkowa babeczka z jajkiem sadzonym



Anglia znana jest powszechnie z okropnej kuchni. Właściwie słusznie, choć dla mnie z jednym małym wyjątkiem. Ależ mnie zachwyciło angielskie śniadanie, kiedy pierwszy raz moja stopa stanęła na brytyjskiej ziemi. Nie jakieś tam fasolki i sosy, tylko zwykłe jajka z bekonem. Znam przecież boczek bardzo dobrze, jajka sadzone jeszcze lepiej, ale jedzenie tego wszystkiego razem z chlebem - wszystko na jeden kęs - tak strasznie mnie zaskoczyło! W lecie może nie sprawdzi się najlepiej, ale w zimie zamiast jajecznicy...  Ja robię ją w ramekinach (czy kokilkach - jak niektórzy nazywają te małe formy do zapiekania) ale sprawdzi się też blacha i foremki (byle nie papierowe) do muffinek. 

SKŁADNIKI:
- jajko

- kawałek boczku wędzonego, wystarczy taki 3 centymetrowy pasek
- bardzo mała cebula
- kromka chleba, najlepiej tostowego 

Widelcem po mapie wygląda teraz zupełnie inaczej i znajduje się pod innym adresem. Resztę tego przepisu znajdziesz TUTAJ.

wtorek, 11 grudnia 2012, widelcempomapie
Jeśli czegoś nie rozumiesz, nie wiesz jak zastąpić składnik albo chcesz powiedzieć czy Ci smakowało pisz!

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:

Skontaktuj się ze mną: widelcem@gmail.com

Zdjęcia i treści prezentowane na tym blogu są własnością autora. Wykorzystywanie i kopiowanie zdjęć bez mojej zgody jest zabronione (Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r.Dz.U.Nr 24, poz. 83).

Durszlak.pl Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi